This Just In: Tactile Matter’s Kenesha Sneed

0
This Just In: Tactile Matter’s Kenesha Sneed

Αυτόν τον περασμένο μήνα ξεκινήσαμε το δικό μας νέα σειρά καλλιτεχνών στο JUNGALOW με τον καταπληκτικό πολυεπιστημονικό καλλιτέχνη Kenesha Sneed. Πριν κυκλοφορήσει στο κατάστημά μας τέσσερις από τις όμορφες εκτυπώσεις της, ήρθε από το στούντιο μας για ένα απογευματινό κοκτέιλ και κουβέντα, δίνοντάς μας μια μικρή εικόνα πίσω από τη δουλειά της για να τη μοιραστούμε μαζί με τις εκτυπώσεις της.

Kenesha Sneed

Μια ντόπια Καλιφόρνια, η Kenesha μεγάλωσε στο Palmdale, έζησε στο Venice Beach κατά τη διάρκεια του κολεγίου και τώρα εργάζεται στο στούντιο της και μένει με το boo της. Μπλέκ Μπεν, στην Altadena, στους πρόποδες των βουνών San Gabriel.

Μετά την αποφοίτησή του από το OTIS, ο Kenesha πέρασε 5 χρόνια ως ψηφιακός εικονογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής. Πάντα την τραβούσε η κουλτούρα της κοινότητας των κεραμικών καλλιτεχνών και σύντομα βρήκε ανακούφιση από την οθόνη παρακολουθώντας μαθήματα στο Xeim.

Kenesha Sneed

Η Kenesha κατέχει πλέον με επιτυχία χώρο τόσο στην ψηφιακή όσο και στην δημιουργική κοινότητα του χειροποίητου καλλιτέχνη, εκφράζοντας τον εαυτό της με pixel και πηλό – σταθερά αποφασισμένη να μην επιλέξει κανένα από τα δύο ή, αλλά να έχει ένα πλήρες πιάτο από το καθένα. Σπαράζει, μπλοκάρει και δημιουργεί με τους δικούς της όρους και ρυθμό.

Kenesha Sneed

Μια μέρα στη ζωή της εκπομπής της για μια γυναίκα ξεκινάει με καφέ και ακολουθείται από μια ισορροπημένη πράξη απάντησης σε email, αποστολής παραγγελιών, εικονογράφησης και σχεδίασης υπολογιστή και χρόνο στο στούντιο για την κατασκευή κεραμικών για Απτική ύλη, η γραμμή οικιακών ειδών της. Ζει το όνειρο της συναυλίας που έχει μετατραπεί σε πλήρη απασχόληση.

Ενώ το τελικό προϊόν είναι φρέσκο, πολύχρωμο και διασκεδαστικό – η διαδικασία της εργασίας με πηλό μπορεί να είναι ακατάστατη, έτσι η Kenesha φέρνει καλό juju στο στούντιο της καίγοντας θυμίαμα στις ιδιόμορφες γυναικείες κεραμικές θήκες της!

Kenesha Sneed

Οι εικονογραφήσεις και τα κεραμικά της Kenesha (κούπες, γλάστρες, πιάτα, στάμνες και ένα νέο στην οικογένεια – κομμωτήρια!) έχουν μια παραθαλάσσια-έρημο-μοντέρνα ατμόσφαιρα, επηρεασμένη από όλα τα μέρη που έχει αποκαλέσει σπίτι της. Οι προσωπικές της εμπειρίες αντικατοπτρίζονται επίσης στην τέχνη της – ρίχνοντας φως στις έγχρωμες γυναίκες με θετικό, χαρούμενο, ξέγνοιαστο, ιδιόρρυθμο, ζωντανό τρόπο.

Άλλες εμπνεύσεις περιλαμβάνουν όλα τα πράγματα της φυτικής ζωής, την εκτενή βιβλιοθήκη με τα βιβλία τέχνης της, την ποίηση της Μάγιας Αγγέλου και άλλων δημιουργικών γυναικών όπως η Aiesha Mannle, η Sarah Blank, η Ann Friedman, η Aminatou Sow, η Allison Kaylor, η Georgia Tribuiani, η Carolyn Pennypacker Riggs, η Ria Leigh, και η Lauren Machen (για να αναφέρουμε μερικές!).

Kenesha Sneed

Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τη δουλειά της και ανυπομονούμε να επισκεφτούμε ξανά την Kenesha σύντομα!
Επισκεφθείτε το Kenesha’s ιστοσελίδα, κατάστημα, blog και Ίνσταγκραμ και αγοράστε τις περιορισμένες εκδόσεις της το κατάστημά μας!

Schreibe einen Kommentar