Erick Millan: Day of the Dead

0
Erick Millan: Day of the Dead

Δεν είναι ξένος για τη φήμη των Jungalow, επικεφαλής σχεδιαστής Σχέδιο ΚαζαμπλάνκαΈρικ Μίλαν μοιράζεται μαζί μας το εμπνευσμένο από το Dia De Los Muertos επιτραπέζιο τοπίο του και ζούμε για αυτό. Με έδρα τη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, ο Έρικ σπούδασε αρχιτεκτονική και εσωτερική διακόσμηση σε όλο τον κόσμο. Εστιάζοντας στην κομψότητα και τη λειτουργικότητα, ο στόχος του Erick είναι να αυξήσει την αποτελεσματικότητα ενός χώρου ενσωματώνοντας την ισορροπία, τον πολιτισμό, τη φύση και τη φαντασία. Καθίσαμε με τον Erick για να συζητήσουμε για το σχέδιό του και το νόημα πίσω από αυτό:

Αγαπάμε πώς το χρώμα μπορεί να προκαλέσει ένα συναίσθημα. Πείτε μας για τα χρώματα που χρησιμοποιήσατε στη διακόσμηση; Έχουν συγκεκριμένη σημασία για εσάς/τις διακοπές;
Η χρωματική παλέτα για αυτό το τραπέζι (είναι) πραγματικά πολύ βασική και συγκεκριμένη για αυτές τις γιορτές, τα κύρια χρώματα είναι το πορτοκαλί και το ροζ και το μωβ γιατί (αυτά) είναι τα τυπικά λουλούδια που αντιπροσωπεύουν αυτόν τον οδηγό για τους νεκρούς επισκέπτες που τιμούμε αυτή την ημέρα.

Γιορτάζετε την Ημέρα των Νεκρών; Αν ναι, ποια είναι η πιο αγαπημένη σας παράδοση ή ανάμνηση που σχετίζεται με αυτές τις διακοπές; Πώς το συνέδεσες στο σχέδιο;
Μια από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές (είναι) όταν έφτιαξα τον πρώτο βωμό στο σπίτι μου, ήταν η πρώτη χρονιά που πέρασα χωρίς τον παππού και τη γιαγιά μου γιατί ήταν πραγματικά προσωπική, τους μαγειρέψαμε αγαπημένο φαγητό, βάλτε κοκ και τσιγάρα που τους άρεσαν, τη μουσική, κάποια παλιά ρούχα ή αξεσουάρ που κρατήσαμε αφού πέρασαν. Ήταν ένας πολύ μεγάλος συνδυασμός συναισθημάτων, αναμνήσεων και περάσαμε καλά ως οικογένεια μοιραζόμενοι ιστορίες για αυτά. Το σχεδιαστικό κομμάτι αυτής της γιορτής νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο, είναι ένας συνδυασμός του παραδοσιακού τρόπου για να ρυθμίσετε όλα τα στοιχεία αλλά και την ελευθερία του παιχνιδιού με τα πάντα, προσπαθώντας να το κάνετε τέλειο για αυτό το «πάρτι». Για μένα αυτή την εποχή, όλα έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα.

Η χρήση της υφής σας εδώ είναι θεϊκή! Ποιες υφές επιλέξατε και ποια ήταν η διαδικασία σκέψης σας πίσω από το συνδυασμό τους;
Η επιλογή κάθε κομματιού ήταν εύκολη και δύσκολη ταυτόχρονα. Ήταν εύκολο γιατί η χρωματική παλέτα είναι βασικά η ίδια αφού πάντα, και πολλά από τα υλικά και τις υφές υπάρχουν στο βωμό, ήταν απλώς μια επανερμηνεία κάθε στοιχείου: όπως αντί για χρυσό στα κοσμήματα, εφαρμόστε το στα πιρούνια, το ξύλο για τη φωτιά το βάζουμε σαν τραπέζι και με το άλλο στοιχείο όπως το κεραμικό, το γυαλί και τα πέταλα τους δίνουμε την ίδια χρήση αλλά με το σχεδιαστικό στοιχείο να τα κάνει πιο ελκυστικά επιλέγοντας κομμάτια που ήταν μοναδικά και δείχνουν τις μεξικανικές χειροτεχνίες .

Τα φυτά/λουλούδια παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό το στήσιμο. Πώς σας βοήθησε η ενσωμάτωση φυσικών στοιχείων/φυτών/λουλουδιών να εκτελέσετε το όραμά σας;

Το όραμα ήταν ξεκάθαρο, η επανερμηνεία ενός πολύ παραδοσιακού μεξικανικού βωμού, τοποθετώντας όμως κάθε στοιχείο σε ένα τραπέζι. Ως λάτρης των φυτών και της φύσης, αυτό το μέρος ήταν τέλειο για μένα και ένα από τα πράγματα που με βοήθησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν να σκεφτώ ποιος θα ήταν ο τέλειος βωμός μου αν ήμουν νεκρός, πώς θα το ήθελα Η οικογένεια με τιμάει κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών, εννοώ ότι θα χαιρόμουν πολύ να επιστρέψω και να δειπνήσω σε αυτό το τραπέζι γύρω από όλα αυτά τα φυτά και τα λουλούδια γεμάτα χρώμα.

Πείτε μας για την τοποθεσία – πώς τη βρήκατε, πού βρίσκεται, κάποια διασκεδαστικά στοιχεία να συμπεριλάβετε;

Η τοποθεσία είναι στην πραγματικότητα μέρος του χώρου εργασίας μου. Είναι η πίσω αυλή του στούντιο μου, ώστε να μπορείτε να πείτε ότι κάνει τα πάντα πιο εύκολα γιατί όπως σας είπα, ένα από τα σημεία έμπνευσης για αυτό το τραπέζι ήταν να σκεφτώ πώς θα ήθελα να μοιάζει ο βωμός μου αν ήμουν νεκρός.

Όταν φιλοξενείτε καλεσμένους/φίλους, πώς θέλετε να νιώθουν όταν βλέπουν τα σχέδια του τραπεζιού σας;

Θέλω να νιώθουν σαν στο σπίτι τους και στην άνεση ενός ασφαλούς και χαλαρού χώρου, γιατί με αυτό το συναίσθημα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχει σημασία αν το φαγητό δεν είναι τέλειο, είναι όλα σχετικά με την εμπειρία και την παρέα με τους άτομα που νοιάζεσαι.

Ποιες είναι οι 3 κορυφαίες ιδέες/συμβουλές σας για το στυλ/σχεδιασμό ενός επιτραπέζιου; Ποιες είναι οι 3 λέξεις που περιγράφουν το στυλ σου; Υπάρχουν στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτήν τη ρύθμιση που αντιπροσωπεύει το στυλ της υπογραφής σας;
Οι 3 κορυφαίες συμβουλές μου για το σχεδιασμό ενός τραπεζιού είναι:
Επιλέξτε μια χρωματική παλέτα και φτιάξτε την γύρω από αυτήν,
Προσθέστε χρώματα γιατί το κάνει πιο διασκεδαστικό και βοηθά το φαγητό να φαίνεται πιο νόστιμο και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα, χρησιμοποιήστε στοιχεία στο σπίτι σας ως διακόσμηση.
Και οι 3 λέξεις που νομίζω ότι περιγράφουν το στυλ μου είναι: Πολύχρωμο, μπορόκο (μπαρόκ) και διασκέδαση

Για τι είστε περισσότερο περήφανοι σχετικά με αυτό το σχέδιο/στήσιμο;
Ότι μπορώ να δείξω μια πραγματικά όμορφη μεξικάνικη παράδοση και να κάνω τη δική μου ερμηνεία γι‘ αυτήν, στο τέλος τη γιορτή της για τους αγαπημένους μας.

Για περισσότερα Erick Millan, ρίξτε μια ματιά στα Instagram του: @ERICKMILLANDESIGN και @LE.CASABLANCA

Διακόσμηση τραπεζιού από @erickmillandesign

Φωτογραφία από @clement.chevelt

Τοποθεσία σε @le.casablanca

Καρέκλες από @mexadesign

Πιάτα από @rabiclay

Γλυπτά από @omibos

Λουλούδια από @corazondevioleta

Schreibe einen Kommentar