A Natural Country Remedy – Alternative Shrink

1
A Natural Country Remedy – Alternative Shrink

Η μουσική θεωρείται από πολλούς ως μια από τις αρχαιότερες θεραπευτικές θεραπείες που γνωρίζει η ανθρωπότητα.

Ιστορία της Μουσικοθεραπείας

Σε „“Μουσικοθεραπεία: Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα», η γλυκιά εξέλιξή του μπορεί να εντοπιστεί τουλάχιστον 35.000 χρόνια πίσω. L. Samuel Gracida λέει «Έννοιες του μουσικοθεραπεία πηγαίνετε πίσω για χιλιάδες χρόνια. «Η χρήση της μουσικής για να επηρεάσει το ανθρώπινο σώμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά γραπτώς σε αιγυπτιακούς ιατρικούς παπύρους που χρονολογούνται από το 1500 π.Χ. Ρολάντο Μπενενζόν. Οι ελληνορωμαϊκές, αραβικές, ινδικές και κινεζικές παραδόσεις της μαθημένης ιατρικής περιλαμβάνουν όλες διάφορες έννοιες της μουσικής που χρησιμοποιούνται με θεραπευτικό τρόπο. Ιστορίες και αποσπάσματα από μυθολογικές και βιβλικές πηγές παρέχουν επίσης απόδειξη αυτού».

Πρώιμες σοφιστικές απόψεις

Οι Έλληνες φιλόσοφοι Πυθαγόρας, Αριστοτέλης και Πλάτωνας ήταν μερικοί από τους πρώτους σοφιστές που ασπάστηκαν τις θεραπευτικές δυνάμεις της μουσικής. Ο Πυθαγόρας πίστευε ότι η μουσική συνδέεται με τα μαθηματικά και επίσης ότι ήταν μια έκφραση κάτι βαθύτερου. Εξερεύνησε, για παράδειγμα, πώς διάφοροι συνδυασμοί μελωδιών που παίζονταν στη λύρα ή τραγουδούσαν, μπορούσαν να επηρεάσουν μια σειρά από διαθέσεις. Ακολουθώντας τον Πυθαγόρα, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ανέπτυξαν ένα σύστημα σκέψης που εντόπισε τέσσερις επιδράσεις της μουσικής. Αυτά περιελάμβαναν:

  • Μετακίνηση ή μίμηση συναισθημάτων
  • Δίνοντας ευχαρίστηση
  • Διάθεση προς την ηθική αρετή
  • Προώθηση της πνευματικής προόδου.

Εδώ είναι μια σύντομη βίντεο youtube για την πρόσφατη ιστορία της μουσικοθεραπείας.

Μην υποτιμάτε την επίδρασή του

Και ανεξάρτητα από τον βαθμό στον οποίο συνειδητοποιούμε τι κάνει η μουσική, είναι πιθανό να τυλίγει τους ρυθμούς και τις μελωδίες της γύρω μας και να αλλάξει τον τρόπο που νιώθουμε. Όσο περισσότερο συνειδητοποιούμε αυτό, τόσο περισσότερο μπορούμε να επιλέξουμε συνειδητά τι θέλουμε να κάνει. Και δεδομένου ότι ο καθένας είναι τόσο μοναδικά διαφορετικός, τα αποτελέσματα της μουσικής μπορούν να εξατομικεύονται αρκετά. Ωστόσο, ορισμένες γενικές δυναμικές της μουσικής που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν μοτίβα εφέ περιλαμβάνουν τις παραμέτρους του συναρπαστικού/ήρεμου και του οικείου/άγνωστου. Το πρώτο μου πιστοποιητικό υγειονομικής περίθαλψης ήταν αυτό του Εγγεγραμμένου Μουσικοθεραπευτή (RMT).

Μια μικρή δόση του ουρανού

Με αυτά τα πράγματα κατά νου, θα ήθελα να μοιραστώ το Λίστα αναπαραγωγής άλμπουμ Youtube και Λίστα αναπαραγωγής άλμπουμ Spotify της τελευταίας μου συλλογής, Billy Ray Norris – A Little Dose of Heaven. Τα περισσότερα τραγούδια σε αυτό το άλμπουμ γράφτηκαν για να εμπνεύσουν ελπίδα, αγάπη και έμπνευση. ενώ μερικά δημιουργήθηκαν για να μας συνδέσουν καθαρτικά με τα συναισθήματα που προκύπτουν από κάποιες κοινά βιωμένες προκλήσεις της ζωής.

Για παράδειγμα, το ομότιτλο κομμάτι, «A Little Dose of Heaven», φέρεται να έδωσε ελπίδα και έμπνευση για πολλούς, ενώ το «Waitin‘ for You» έχει συνδεθεί με συναισθήματα αγάπης και έμπνευσης για κάποιους και θλίψης για άλλους, με βάση τρέχουσες και προηγούμενες συνθήκες ζωής. Το «I Couldn’t Tell You» προσφέρει μια συναισθηματική σύνδεση για όσους βιώνουν απιστία, ενδοοικογενειακή βία και αλκοολισμό στις σχέσεις τους, μαζί με την ενδυνάμωση που αποκτήθηκε όταν απελευθερώθηκαν.

Η Ισο-Αρχή

Όταν χρησιμοποιούμε μουσική για να επηρεάσουμε τη διάθεσή μας ή την κατάστασή μας, είναι σημαντικό να ακούμε αρχικά μουσική που ταιριάζει με την τρέχουσα διάθεση ή κατάστασή μας (π.χ. ενεργητικός, λήθαργος, λυπημένος κ.λπ.) και στη συνέχεια να την αλλάζουμε σταδιακά σε μουσική που ταιριάζει με το μέρος που θέλουμε να είσαι (π.χ. χαλαρωτικό, γεμάτο ενέργεια, χαρούμενη κ.λπ.). Έτσι, στην αρχή η μουσική πρέπει να ταιριάζει με το μέρος που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, και μετά μετά από μερικά από αυτά τα τραγούδια μπορούμε σταδιακά να αρχίσουμε να παίζουμε μουσική που αντιπροσωπεύει το μέρος που θέλουμε να βρισκόμαστε. Αν δεν ξεκινήσουμε από εκεί που είμαστε, τότε συνήθως δεν θα λειτουργήσει. Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά και για τα παιδιά, για να τα διευκολύνει σε μια πιο χαλαρή κατάσταση ή να τα κάνει το πρωί. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής για „από υπερβολική ψυχραιμία“ ή „από υπνηλία σε ενέργεια“ κ.λπ.

Ελπίζουμε ότι αυτό βοηθάει και ελπίζουμε να απολαύσετε αυτή τη φυσική θεραπεία για τη χώρα!

Φωτογραφία: Fire Prince Music, BMI

Schreibe einen Kommentar