
Ακούστε αυτήν την ανάρτηση ως podcast:
Με τη χορηγία του Σαμπάρ και JumpStart
Αν έχετε διαβάσει αυτό το blog ή ακούγοντας το podcast μου για λίγο, ξέρετε ότι κάθε χρόνο, βγάζω μια νέα έκδοση του Οδηγός δασκάλου για Τεχν. Ο φετινός οδηγός είναι η ένατη έκδοση και καταβάλαμε τεράστια δουλειά για να τον κάνουμε τον καλύτερο από ποτέ.
Για αρχή, προσθέσαμε 120 νέα εργαλεία και τέσσερις νέες κατηγορίες — τεχνητή νοημοσύνη, θεατρικές τέχνες και θεατρικές τέχνες, πρώιμοι μαθητές και αλφαβητισμός. Προσθέσαμε επίσης μερικές νέες σελίδες χαρακτηριστικών σχετικά με τη μικρομάθηση, τη συνεργασία με μαθητές αγγλικών και τη δημοσίευση γραπτών μαθητών. Προσθέσαμε επίσης μερικές λίστες με δέκα σε όλο τον οδηγό, επιμελημένες λίστες πηγών που σχετίζονται με τη διδασκαλία που δεν ταιριάζουν σε καμία κατηγορία. Επίσης, αναδιοργανώσαμε πλήρως την ενότητα Συμβουλές, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 40 σελίδες άρθρων, όλα επιλεγμένα με το χέρι για να σας βοηθήσουν να λάβετε πιο έξυπνες αποφάσεις σχετικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιείτε. Και τέλος, υπάρχει η κύρια εργασία κάθε ενημέρωσης, η οποία είναι να ελέγξετε κάθε καταχώριση που υπάρχει ήδη και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ακόμα ακριβή. Κάθε χρόνο συγκλονίζομαι από το πόσα εργαλεία αλλάζουν το όνομά τους, αλλάζουν την κύρια λειτουργία τους ή εξαφανίζονται εντελώς.
Αν είναι η πρώτη φορά που ακούτε για τον οδηγό, αυτό το βίντεο θα σας δείξει τι είναι και πώς λειτουργεί:
Χρειάζονται περίπου τρεις ολόκληροι μήνες κάθε φθινόπωρο για να ενημερώσουμε τον οδηγό για την επόμενη χρονιά και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου — τη Marnie Diem, την Brandie Wright, τη Lucia Hassell και την Kim Darche — που με βοήθησαν να το πετύχω.




Ο οδηγός είναι γεμάτος με εργαλεία που μπορούν να καλύψουν τόσες πολλές από τις ανάγκες σας ως δάσκαλος και πολλά από αυτά είναι ήδη καθιερωμένα και χρησιμοποιούνται ευρέως. Αλλά κάθε Ιανουάριο, μας αρέσει να επιλέγουμε έξι που πιστεύουμε ότι αξίζουν λίγη παραπάνω προσοχή. Τα περισσότερα δεν είναι στην πραγματικότητα ολοκαίνουργια στον κόσμο, αλλά το καθένα έχει κάτι το ιδιαίτερο. Ορίστε λοιπόν!
Τα εργαλεία

1. ChatGPT
Αυτό πρέπει να είναι πρώτο γιατί Ολοι φαίνεται να μιλάει για αυτό αυτή τη στιγμή, και για καλό λόγο. Το ChatGPT, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022, είναι ένα δωρεάν εργαλείο που χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να συνθέσει σχεδόν οποιοδήποτε κείμενο του λέτε.
«Σε απλά αγγλικά, είναι σαν μια μαγική Alexa», λέει η Marnie Diem. «Ή ένα μαγικό Google. Εσύ ρωτάς, Alexa, εξήγησέ μου πώς λειτουργεί ένα ραδιόφωνο. Το ChatGPT το κάνει γραπτώς. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει δοκίμια, διηγήματα, θεατρικά έργα.» Όταν το είδε για πρώτη φορά να λειτουργεί, η Diem είχε την ίδια αντίδραση που είχαν πολλοί άλλοι εκπαιδευτικοί. Με ένα εργαλείο σαν αυτό, οι μαθητές δεν θα χρειαζόταν ποτέ ξανά να δημιουργήσουν ούτε μια γραμμή πρωτότυπης γραφής. Ξεχάστε τη λογοκλοπή – αυτό το εργαλείο ουσιαστικά χρησιμεύει ως συγγραφέας φαντασμάτων για όποιον το χρησιμοποιεί. «Μπήκα σε κατάσταση πλήρους πανικού», είπε. «Αυτό θα αλλάξει για πάντα τις οδηγίες γραφής».
Από εκείνη την αρχική αντίδραση, έκτοτε προσγειώθηκε σε ένα πιο ρεαλιστικό μέρος. «Είναι να βρεις έναν τρόπο που μπορεί βοήθεια η μάθησή μας αντί για κάνουμε τη μάθησή μας για εμάς,“ αυτή λέει. Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε έρευνα, ζητώντας του να σας εξηγήσει μια δεδομένη έννοια. Μπορεί να παρέχει στους δασκάλους κείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαθήματα. Μπορεί ακόμη και να γράψει σχέδια μαθημάτων. Όμως, παρά το πόσο καλό είναι, χρειάζεται ακόμα ένα ανθρώπινο άγγιγμα. «Αυτό το εργαλείο δεν είναι 100 τοις εκατό ακριβές», λέει ο Diem. «Αλλά όταν παίρνουμε ό,τι μας δίνει και το εξανθρωπίζουμε και τοποθετούμε τις δεξιότητες και τις γνώσεις μας, θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το εργαλείο για πραγματικά θετικό αντίκτυπο στην εκπαίδευση».
«Αν επικεντρωθούμε στον φόβο», λέει, «θα έχουμε πρόβλημα. Εάν εστιάσουμε σε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο για να βοηθήσουμε τη διδασκαλία και τη μάθησή μας, θα διασκεδάσουμε πολύ με αυτό».

2. TalkingPoints
Αυτή η δωρεάν εφαρμογή επιτρέπει σε δασκάλους και γονείς να στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους στη γλώσσα που προτιμούν: Ο δάσκαλος μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στα Αγγλικά και ο γονέας μπορεί να το μεταφράσει σε μία από τις 100 γλώσσες. Οι γονείς μπορούν επίσης να απαντήσουν στη γλώσσα που προτιμούν και θα μεταφραστεί στον δάσκαλο. Είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή για κινητά ή μόνο ως κείμενο για γονείς που δεν έχουν smartphone.
Το σχολείο του Brandie Wright έχει υψηλό πληθυσμό οικογενειών που μιλούν αραβικά και ισπανικά, και αυτές οι οικογένειες ήταν πάντα πιο δύσκολο να συνδεθούν με αυτές από εκείνες που μιλούσαν αγγλικά. Μόλις άρχισε να χρησιμοποιεί τα TalkingPoints, άρχισε να ακούει από οικογένειες που δεν είχαν απαντήσει ποτέ σε μηνύματα που στάλθηκαν μέσω των άλλων συστημάτων επικοινωνίας του σχολείου.
«Όταν δημιουργείτε τη λίστα των μαθητών σας», λέει ο Ράιτ, «βάζετε τις πληροφορίες των γονέων εκεί, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας του σπιτιού». Μόλις οριστούν αυτές οι πληροφορίες, όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται σε αυτήν την οικογένεια μεταφράζονται αυτόματα στην προτιμώμενη γλώσσα αυτής της οικογένειας. Έτσι, στέλνετε ένα μόνο μήνυμα σε μια μεγάλη ομάδα οικογενειών και κάθε οικογένεια λαμβάνει το μήνυμα στη μητρική της γλώσσα. Έτσι, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ενιαίο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων για όλους τους μαθητές.
Είτε έχετε λίγες μόνο οικογένειες που δεν μιλούν αγγλικά είτε έναν μεγάλο, ποικιλόμορφο πληθυσμό που μιλά πολλές γλώσσες, τα TalkingPoints μπορούν να σας βοηθήσουν να προσελκύσετε όλες τις οικογένειες πολύ πιο αποτελεσματικά.

3. Αχασλίδες
Το AhaSlides κάνει οποιαδήποτε παρουσίαση αλληλεπιδραστική με πολύχρωμες, εντυπωσιακές ζωντανές δημοσκοπήσεις, κουίζ, σύννεφα λέξεων, δραστηριότητες καταιγισμού ιδεών, spinner wheels και άλλες διαδραστικές δραστηριότητες που συγκεντρώνουν σχόλια σε πραγματικό χρόνο και προσελκύουν τους μαθητές σας.
Ας υποθέσουμε ότι έχετε ήδη πολλές παρουσιάσεις PowerPoint ή Παρουσιάσεις Google που χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε διαδραστικότητα εισάγοντας απλώς ένα από αυτά τα αρχεία στο AhaSlides και τοποθετώντας διαδραστικά στοιχεία ανάμεσα διαφάνειες του περιεχομένου σας. Στη συνέχεια, όταν κάνετε την παρουσίασή σας και φτάσετε σε μία από αυτές τις διαφάνειες, οι συμμετέχοντες μπορούν να απαντήσουν μέσω των τηλεφώνων τους ή άλλων συσκευών (ενώνονται με ένα απλό URL ή κωδικό QR) και τα αποτελέσματα εμφανίζονται αμέσως στην οθόνη του παρουσιαστή σας.
Η δωρεάν έκδοση αυτού του εργαλείου σάς περιορίζει σε λίγους μόνο συμμετέχοντες, αλλά έχουν αρκετά λογικές εκπαιδευτικές τιμές για τα σχολεία, επομένως η συμβουλή μου είναι να δοκιμάσετε τη δωρεάν έκδοση και αν σας αρέσει, δείτε αν το σχολείο σας θα πληρώσει για μεγαλύτερο άδεια. Το παρακάτω βίντεο σας δίνει μια γενική ιδέα για το τι έχει να προσφέρει το AhaSlides, αλλά αν θέλετε μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στον τρόπο λειτουργίας του, παρακολουθήστε Αυτό το βίντεο.

4. Ο Χυμός
Αυτή η πλατφόρμα για τις τρέχουσες εκδηλώσεις παραδίδει πέντε άρθρα στους μαθητές κάθε μέρα. Σχεδιασμένα για τους βαθμούς 5-12 σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης, τα άρθρα που είναι ευθυγραμμισμένα με τα πρότυπα γράφονται από το προσωπικό του Juice και προέρχονται από μια ποικιλία ειδησεογραφικών ειδήσεων. Κάθε άρθρο έχει λεξιλόγιο, γρήγορο έλεγχο κατανόησης και την επιλογή ανάγνωσης ή ακρόασης των άρθρων. Σε κάθε τεύχος περιλαμβάνονται γραφήματα, άρθρα για θέματα SEL και STEAM, και σύνδεσμοι „έξτρα χυμός“, που στέλνουν τους αναγνώστες σε προηγούμενα άρθρα του Juice που σχετίζονται με το καθημερινό θέμα.
«Έτσι εγγράφετε την τάξη σας και αναθέτετε ένα επίπεδο ανάγνωσης σε κάθε μαθητή ξεχωριστά», εξηγεί η Kim Darche. «Και στη συνέχεια αυτόματα, δίνεται στους μαθητές ο «Ημερήσιος Χυμός» τους στο επίπεδο που τους έχετε ορίσει. Στη συνέχεια, στο τέλος του δασκάλου υπάρχει αυτό το τρελό ταμπλό που μιλάει για το ποια άρθρα έχουν διαβάσει οι μαθητές, ποιες ερωτήσεις έκαναν σωστές, πόσο καιρό πέρασαν για να διαβάσουν».
Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο τον Darche είναι η ποιότητα των άρθρων και το πόσο στενά ευθυγραμμίζονται με τα τρέχοντα γεγονότα που καλύπτονται από μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα. «Το φάσμα των άρθρων. πηγαίνουν από τις παγκόσμιες, πολιτιστικές υποθέσεις στον αθλητισμό. Είναι σαν μια εφημερίδα που παραδίδεται». αυτή λέει. Και ακόμη πιο εντυπωσιακές, λέει, είναι οι ερωτήσεις κατανόησης που συμπληρώνουν τα άρθρα. «Οι ερωτήσεις με εξέπληξαν όσο και τα άρθρα».

5. 1619 Project Pulitzer Center Resources
Το 1619 Project ξεκίνησε αρχικά τον Αύγουστο του 2019 ως α ειδική έκδοση στους New York Times. Αναπτύχθηκε από τη Nikole Hannah-Jones, «Το έργο φωτίζει την κληρονομιά της δουλείας στις σύγχρονες Ηνωμένες Πολιτείες και υπογραμμίζει τη συμβολή των Μαύρων Αμερικανών σε κάθε πτυχή της αμερικανικής κοινωνίας». Από την αρχική του δημοσίευση, μεγάλωσε και εξελίχθηκε ώστε να περιλαμβάνει δύο δημοσιευμένα βιβλία και α podcast.
Για να αξιοποιήσει στο έπακρο το πλούσιο υλικό του έργου, το Κέντρο Πούλιτζερ άρχισε να δημιουργεί μια συλλογή από δωρεάν, δημιουργημένες από δάσκαλους πόρους στην τάξη, που χρησιμοποιούν το 1619 Project ως εφαλτήριο. Τα τελευταία δύο χρόνια, το Κέντρο έχει χορηγήσει δύο ομάδες εκπαιδευτικών από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν αναπτύξει υλικό για τη συλλογή. Τα σχέδια μαθημάτων είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο για όλα τα επίπεδα τάξεων και σε μεγάλη ποικιλία θεματικών πεδίων.
Το μέλος της ομάδας μας Lucia Hassell ήταν μέρος της κοόρτης του 2022 και ενώ λέει ότι η δουλειά ήταν προκλητική, άξιζε τον κόπο. «Αν και αυτό το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως «σκληρή ιστορία», λέει, «νομίζω ότι είναι σημαντικό να στηριχθούμε σε αυτό το έργο. Κάποια από αυτά, για μένα, έχουν να κάνουν με την καταγωγή και τις ρίζες μου, αλλά σκεφτείτε πώς μπορούμε να προκαλέσουμε τον εαυτό μας και τους μαθητές μας να σκεφτούν πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και πού ξεκίνησαν όλα».
Το παρακάτω βίντεο, από το πρώτο ετήσιο συνέδριο του Κέντρου, δεν παρουσιάζει τους πόρους στον ιστότοπο, αλλά παρουσιάζει τις σκέψεις των δασκάλων που χρησιμοποίησαν το υλικό στις τάξεις τους. Παρέχει μια αισιόδοξη και εμπνευσμένη ματιά στο τι είναι δυνατό. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης για μελλοντικές κοόρτες εδώ.

6. Κατά μήκος
Τα τελευταία χρόνια, οι εκπαιδευτικοί έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο τη σημασία της κοινωνικής συναισθηματικής μάθησης στους μαθητές μας. πιο συγκεκριμένα, την ανάγκη να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στη συναισθηματική κατάσταση των μαθητών μας και να ανταποκρινόμαστε όταν χρειάζεται βοήθεια.
Η πλατφόρμα Along είναι ένα δωρεάν εργαλείο ψηφιακού προβληματισμού που χρησιμοποιείται για την εμβάθυνση των συνδέσεων μαθητών-καθηγητών και τη δημιουργία ενός συστήματος για τακτικά check-in. Διευκολύνει τη δημιουργία σχέσεων με τους μαθητές μας και τη διατήρηση τακτικής επαφής μαζί τους.
Δείτε πώς λειτουργεί: Οι δάσκαλοι επιλέγουν από μια βάση δεδομένων ερωτήσεων και πόρων που βασίζονται στην έρευνα για να μοιραστούν με τους μαθητές. Στη συνέχεια προσθέτουν τη δική τους απάντηση στην προτροπή πριν την κοινοποιήσουν με τους μαθητές. Οι μαθητές βλέπουν την προτροπή και την απάντηση του δασκάλου τους — μπορούν να δημιουργηθούν σε βίντεο, κείμενο ή ήχο — και στη συνέχεια δημοσιεύουν τη δική τους απάντηση σε μια εντελώς ιδιωτική και ασφαλή ρύθμιση.
Εάν χρειάζεστε ένα εργαλείο για να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας με φοιτητές εκτός ακαδημαϊκών, το Along μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.
The Teacher’s Guide to Tech
Η 9η έκδοση του Teacher’s Guide to Tech είναι γεμάτη με εργαλεία που μπορούν να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία σας. Με περισσότερα από 650 εργαλεία σε περισσότερες από 50 διαφορετικές κατηγορίες, αυτός είναι ο πόρος που χρειάζεστε για να πάρετε γρήγορα έξυπνες αποφάσεις σχετικά με την τεχνολογία που επιλέγετε για την τάξη σας.
Ο φετινός οδηγός έχει πάνω από 120 νέα εργαλεία και τρεις ολοκαίνουργιες κατηγορίες: τεχνητή νοημοσύνη, θεατρικές τέχνες και θεατρικές τέχνες, πρώιμοι μαθητές και αλφαβητισμός, καθώς και λειτουργίες για τη μικρομάθηση, τη διδασκαλία αγγλικών σε μαθητές και τη δημοσίευση γραφής μαθητών. Επίσης, αναδιοργανώσαμε πλήρως και ενημερώσαμε την ενότητα Συμβουλές, πάνω από 40 σελίδες άρθρων σχετικά με τον τρόπο προσεκτικής χρήσης της τεχνολογίας. Μαζί με αυτό, βεβαιωθήκαμε ότι κάθε εργαλείο που παρατίθεται έχει ενημερωμένες πληροφορίες, βίντεο και συνδέσμους προς τους ιστότοπούς του, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε και να επιστρέψετε στη διδασκαλία.


Πού να πάρετε το αντίγραφό σας
Άδειες χρήσης ενός χρήστη: Εάν θέλετε απλώς ένα αντίγραφο για τον εαυτό σας, μπορείτε να το αποκτήσετε στο Teachers Pay Teachers ή στο Teachable.
Άδειες χρήσης πολλών χρηστών: Για να λάβετε τον οδηγό για την ομάδα, το σχολείο ή ακόμα και την περιοχή σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά αποκτώντας άδειες χρήσης πολλών χρηστών. Προσφέρω τις βαθύτερες εκπτώσεις για αυτές στο Teachable.