3 πράγματα που μπορούν να μάθουν οι τουριστικοί πράκτορες από τα τέλη εξυπηρέτησης της Airbnb

0
3 πράγματα που μπορούν να μάθουν οι τουριστικοί πράκτορες από τα τέλη εξυπηρέτησης της Airbnb

Οι χρεώσεις υπηρεσιών της Airbnb μπορούν να κάνουν ένα δροσερό δωμάτιο ενός υπνοδωματίου στην καρδιά των βουνών να μετατραπεί από φθηνό σε σοκαριστικά ακριβό. Σπάνια πηγαίνουμε από την «καμπίνα του βουνού Kickass» στο «υποθέτω ότι θα μείνουμε στο μοτέλ στα περίχωρα της πόλης γιατί μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά». Οι ταξιδιώτες είναι έξυπνοι. Ξέρουν πότε τους παίζουν και ξέρουν ότι μπορούν να περιμένουν υψηλότερες τιμές—ειδικά τώρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Airbnb μπορεί να χρεώσει επιπλέον χρεώσεις υπηρεσιών και οι άνθρωποι θα τις πληρώσουν. Το υψηλότερο κόστος δεν αποθαρρύνει τους ταξιδιώτες σύντομα. Οι ταξιδιώτες είναι πολύ ενθουσιασμένοι για να ζήσουν μια περιπέτεια που μια φορά στη ζωή τους για να αφήσουν τις χρεώσεις υπηρεσιών 20% της Airbnb να τους εμποδίσουν να κάνουν κράτηση επτά διανυκτερεύσεων στην καμπίνα τους στο βουνό.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς οι χρεώσεις υπηρεσιών της Airbnb δεν εμποδίζουν τους ανθρώπους να κάνουν κράτηση και τι πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε να εξοργίσετε τους πελάτες σας.

Το υψηλότερο κόστος (Τέλη υπηρεσιών IE) δεν θα αποτρέψει τους ταξιδιώτες

Ως καταναλωτής, όταν πρόκειται να κάνετε ταμείο, είστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτό το μοντέρνο σπίτι στο οποίο μένετε. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή για να βρείτε κάτι φθηνότερο επειδή οι επιπλέον χρεώσεις έχουν διπλασιάσει την τιμή. Πιθανότατα, θα ολοκληρώσετε τη συναλλαγή επειδή έχετε ήδη επενδύσει συναισθηματικά.

Η Airbnb βρίσκεται στο επίκεντρο για πολύ καιρό, αλλά τελευταία για το εκπληκτικό σύνολο στο ταμείο που καταλήγει σχεδόν στο διπλάσιο του κόστους της τιμής του δωματίου, κάτι που έχει θυμώσει πολλούς ταξιδιώτες. Όταν περιμένεις ένα σύνολο και ανακαλύπτεις ότι είναι διπλάσιο, μπορεί ειλικρινά να είναι σοκαριστικό και εντελώς εξοργιστικό.

Τα τέλη εξυπηρέτησης της Airbnb αποτελούν μέρος της διοχέτευσης συναλλαγών

Buzzfeed εξέτασε γιατί το Airbnbs κοστίζει περισσότερο, ειδικά αυτές οι γελοίες τιμές καθαρισμού, και γιατί δεν γνωρίζετε το σύνολο μέχρι να είστε έτοιμοι να πληρώσετε. Λένε ότι είναι πιθανό να οφείλεται στο τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας. Είναι μια τακτική και μάλιστα χυδαία.

Σε μια συνέντευξη με τον David Sawyer, έναν προγραμματιστή λογισμικού που δημιούργησε μια επέκταση που δείχνει το συνολικό κόστος των καταχωρίσεων της Airbnb, είπε: «Αυτό το είδος τακτικής κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό, ειδικά στο Διαδίκτυο…Όσο περισσότερο μπορείς να απογοητεύσεις κάποιον το χωνί μιας συναλλαγής ή η κράτηση της θέσης σας, τόσο καλύτερα θα είστε και τόσο περισσότερα χρήματα θα κερδίσετε.“

Ο David Sawyer δεν φαίνεται να έχει καμία σύνδεση με την Airbnb εκτός της επέκτασής του στο Διαδίκτυο, επομένως δεν επιβεβαιώνεται ότι αυτό ακριβώς κάνει η Airbnb, αλλά είναι επίσης εντός της σφαίρας των δυνατοτήτων. Αυτή είναι μια γνωστή τακτική πώλησης/μάρκετινγκ—να βγάλετε τους πελάτες σας από τη διοχέτευση συναλλαγών γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τα ταξίδια είναι μια συναισθηματική επένδυση. Οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν γιατί θα τους βελτιώσει οικονομικά ή θα φαίνονται καλύτερα στο βιογραφικό τους. ταξιδεύουν γιατί τους κάνει χαρούμενους και ενθουσιασμένους.

Οι ταξιδιωτικές κρατήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται παρά το υψηλότερο κόστος

Σύμφωνα με Τζέιμς Θόρντον, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrepid Travel, «Τους τελευταίους μήνες, οι παγκόσμιες ανησυχίες για ελλείψεις, κυρώσεις και υψηλότερο κόστος έκαναν τους οικονομολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», δήλωσε ο Thornton. «Παρά την αύξηση του κόστους, οι ταξιδιωτικές κρατήσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί».

Εκτός από αυτή τη συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια, οι καταναλωτές αναμένουν να ξοδέψουν περισσότερα το 2022 σε σύγκριση με τα ταξίδια πριν από τον COVID-19. Οι ταξιδιώτες έχουν εξοικονομήσει χρήματα στον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό τα τελευταία δύο χρόνια και είναι πρόθυμοι να αναπληρώσουν όλο αυτόν τον χαμένο χρόνο ταξιδιού. Καταλαβαίνουν ότι οι τιμές έχουν ανέβει και αν θέλουν να ζήσουν μια εμπειρία ζωής, θα πρέπει να το πληρώσουν. Είναι μια σκληρή, αλλά αναμενόμενη, πραγματικότητα.

Να είστε διαφανείς σχετικά με τα τέλη εξυπηρέτησης

Ένας πολύ καλός τρόπος για να σημειώσετε τους πελάτες σας είναι να τους εκπλήξετε με κρυφές χρεώσεις. Τίποτα δεν θα εκτροχιάσει κάποιον πιο γρήγορα από μια χρέωση που δεν περίμενε. Ρωτήστε τους παρόχους κινητών τηλεφώνων και διαδικτύου.

Τα τέλη εξυπηρέτησης της Airbnb είναι στην πραγματικότητα αρκετά ακριβά σε σύγκριση με τις πλατφόρμες τεχνολογίας κρατήσεων. Στο επιβλητικό 14,2% του υποσυνόλου της κράτησης (διανυκτέρευση + χρέωση καθαρισμού + πρόσθετη χρέωση επισκεπτών, εάν ισχύει-εξαιρουμένης Airbnb τέλη και φόροι), οι επισκέπτες μπορούν να αναμένουν να το πληρώσουν για κάθε κράτηση Airbnb που κάνουν. Η Airbnb χρεώνει επίσης τους οικοδεσπότες με χρέωση 3%.

Τέλη υπηρεσίας Airbnb Experience Κόστος φιλοξενίας 20% της συνολικής τιμής

Για τις Εμπειρίες Airbnb, οι οικοδεσπότες πληρώνουν ένα τέλος εξυπηρέτησης 20% της τιμής της εμπειρίας.

Φανταστείτε να περιμένετε να κερδίσετε 100 $ σε μια εμπειρία που προσφέρετε και αντ ‚αυτού, να κερδίσετε μόνο $80. Ομολογουμένως, γνωρίζοντας αυτό, οι οικοδεσπότες μπορούν να αυξήσουν τις τιμές τους για να καλύψουν τις υψηλές χρεώσεις υπηρεσιών της Airbnb. Αυτό εξακολουθεί να μην αλλάζει το γεγονός ότι οι οικοδεσπότες χάνουν το 20% των εσόδων τους στην Airbnb μόνο και μόνο για να φιλοξενήσουν την εμπειρία τους στον ιστότοπο.

Η Airbnb απαριθμεί γιατί χρεώνουν 20% στις εμπειρίες. Είπαν: «Χρεώνουμε ένα τέλος υπηρεσιών 20% για εμπειρίες για να βοηθήσουμε στην κάλυψη του κόστους των προϊόντων, των υπηρεσιών και της υποστήριξης που παρέχουμε, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης ασφάλισης αστικής ευθύνης για τις περισσότερες εμπειρίες». Χρεώνουν 14,2% χρεώσεις υπηρεσιών στις κρατήσεις για βοήθεια με το μάρκετινγκ, τη διαχείριση και τις υπηρεσίες υποστήριξης πελατών 24/7. Και οι άνθρωποι το πληρώνουν γιατί ναι, για καλή εξυπηρέτηση, χρειάζεστε αυτά τα πράγματα.

Πόσο διαφορετική είναι η προέλευση

Σε αντίθεση με τα τέλη εξυπηρέτησης της Airbnb, η Origin χρεώνει το 5% της συνολικής κράτησης και οι πάροχοι μπορούν είτε να απορροφήσουν το τέλος, είτε να το μοιράσουν με τους πελάτες ή να μετακυλήσουν ολόκληρο το τέλος υπηρεσίας 5% στους πελάτες. Όποιο κι αν διαλέξετε, το συνολικό ταμείο είναι το ίδιο στο τέλος με αυτό στην αρχή. Οι πελάτες σας δεν εκπλήσσονται από μια λίστα τελών όπως οι πελάτες της Airbnb. Αυτό προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία για εσάς και τους πελάτες σας: χρεώνοντάς τους αυτό που περιμένουν να πληρώσουν.

Διαφανή Τιμολόγηση Θέματα

Η διαφάνεια σχετικά με τα τέλη είναι ζωτικής σημασίας. Οι πελάτες σας πρέπει να καταλάβουν ότι η παροχή υπηρεσιών, η εξαιρετική εξυπηρέτηση, κοστίζει περισσότερα χρήματα. Η επένδυση στην τεχνολογία που διευκολύνει τους πελάτες σας να κάνουν κράτηση και για εσάς να παρέχετε εκπληκτική εξυπηρέτηση πελατών (και μια εμπειρία ζωής) κοστίζει περισσότερο.

Είναι αλήθεια, είναι πιο δύσκολο να πείσεις τους πελάτες ότι αξίζει τον κόπο να ξοδέψουν περισσότερα σε ένα ταξίδι, κάτι που δεν είναι πραγματικό προϊόν, παρά ένα iPhone. Μπορούν να δώσουν αξία σε κάτι που μπορούν να κρατήσουν στα χέρια τους, όπως ένα iPhone. Ένα ταξίδι που αλλάζει τη ζωή δεν είναι απτό. Επιπλέον, οι καταναλωτές είναι έξυπνοι. Ξέρουν πότε τους παίζουν και υπάρχει ήδη η υποψία ότι το σύστημα έχει στηθεί εναντίον τους.

Για να χρεώνετε τέλη υπηρεσιών και να μην τσαντίζετε έναν τόνο ανθρώπων, πρέπει να είναι σχεδιασμένο προσεκτικά και με διαφάνεια. Για παράδειγμα, η Airbnb συνεχίζει να εξοργίζει τους πελάτες επειδή βλέπουν ένα τέλος καθαρισμού 150 $ για μια διανυκτέρευση σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος για τόσο υψηλό κόστος καθαρισμού. Προσθέστε τα τέλη και τους φόρους της Airbnb και ο πελάτης ξέρει ότι παίζετε μαζί τους.

Έχετε εκ των προτέρων τις τιμές σας

Πιστεύουμε ότι έχουμε τη συνολική τιμή εκ των προτέρων, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις στο τέλος (και λιγότερες εγκαταλειμμένες κρατήσεις). Όταν κάποιος βλέπει 146 $ για το ταξίδι του καθώς κάνει κλικ σε μια ημερομηνία, αυτή είναι η τιμή που θα δει όταν εισαγάγει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας. Δεν υπάρχουν τεχνάσματα απάτης, επειδή οι χρεώσεις αποτελούν ήδη μέρος αυτού του συνολικού κόστους.

Εάν ο πελάτης σας αναρωτιέται γιατί του κοστίζει περισσότερο από το κανονικό, μπορείτε να του πείτε ότι πληρώνει για μια καλύτερη διαδικασία ηλεκτρονικής κράτησης, με ασφαλή πληρωμή, εγγυημένο ταξίδι για την ημέρα και ώρα που έκανε κράτηση και μια νόμιμη απόδειξη που μπορεί να κρατήσει με υπενθυμίσεις και e-waivers επίσης.

Οι πελάτες σας επωφελούνται όσο και εσείς όταν συνεργάζεστε με ένα σύστημα κρατήσεων και προγραμματισμού.

Ποιότητα έναντι αμοιβών υπηρεσιών

Γνωρίζουμε ότι οι χρεώσεις υπηρεσιών της Airbnb δεν εμποδίζουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση, αλλά η διαφάνεια των τιμών θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Το τρίτο πράγμα που μπορείτε να μάθετε από τις αμοιβές των υπηρεσιών τους είναι ότι η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από το κόστος.

Παραμένοντας ανταγωνιστικοί με τον πληθωρισμό, το αυξανόμενο κόστος και το απρόβλεπτο που είναι τα ταξίδια μετά την COVID-19, υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να προσφέρουμε στους πελάτες από τις χαμηλότερες τιμές. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Σε Το Outlook του Expedia Group’s Traveler Value Index 2022απαριθμούν δέκα πράγματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν για να παραμείνουν προσαρμοστικοί σε αυτούς τους «αβέβαιους καιρούς».

  1. Έχετε σαφείς πολιτικές ακύρωσης και βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες μπορούν να λάβουν επιστροφή χρημάτων ή πίστωση.
  2. Έχετε διαφορετικές δομές τιμολόγησης για να φιλοξενήσετε κάθε είδους ταξιδιώτες.
  3. Μοιραστείτε προληπτικά οποιεσδήποτε ενημερώσεις και οδηγίες σχετικά με τον COVID με τους πελάτες σας.
  4. Λειτουργήστε σαν συνεργάτης στα ταξιδιωτικά σχέδια των πελατών σας—κάντε αυτό που λέτε ότι πρόκειται να κάνετε, ακούστε σχόλια κ.λπ.
  5. Προσφέρετε κίνητρα για να αποκτήσετε νέους πελάτες και να διαφοροποιηθείτε από τους ανταγωνιστές σας.
  6. Προσφέρετε διαφορετικές προσφορές για γρήγορα ταξίδια για «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» (μας αρέσει επίσης η ιδέα να κάνουμε ειδικές τοπικές προσφορές).
  7. Σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης.
  8. Επενδύστε περισσότερο στο μάρκετινγκ.
  9. Ενσωματώστε περισσότερες εμπειρίες ευεξίας και ουσιαστικές στα πακέτα σας, καθώς αυτό είναι κάτι που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους ταξιδιώτες.
  10. Αρχίστε να δεσμεύεστε για μια βιώσιμη λειτουργία και κάντε τα ταξίδια σας πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Με βάση τη λίστα της Expedia, μπορούμε να υποθέσουμε ότι εάν χρησιμοποιήσετε κάποια ή όλες αυτές τις τακτικές, όχι μόνο θα συμβάλετε στην αύξηση των εσόδων, αλλά θα αποφύγετε να μειώσετε το κόστος μόνο και μόνο για να ανταγωνιστείτε.

Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για διαδικτυακές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν συχνά και είναι βολικές. Ξέρεις τι είναι βολικό; Να είστε σε θέση να κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι online, τη νύχτα και να μην χρειάζεται να συνομιλήσετε με κανέναν. Αυτό θέλουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες. Εάν είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα.

Οι άνθρωποι θα πληρώσουν περισσότερα για μια εμπειρία

Έκθεση της Arival για το 2021, „Today’s Tour Taker“, περιγράφει πώς περιοδεύουν οι ταξιδιώτες σήμερα, την πορεία τους προς την αγορά και τι θέλουν όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια. Μας ενδιαφέρει πόσο ενδιαφέρονται οι ταξιδιώτες να πληρώνουν τέλη εξυπηρέτησης. Αν και η Arival δεν αναφέρεται σε λεπτομέρειες σχετικά με τις πρόσθετες χρεώσεις που πληρώνουν οι άνθρωποι μέσω των κρατήσεων, μιλούν για το πώς οι ταξιδιώτες θέλουν απεγνωσμένα μια εκπληκτική εμπειρία και θα την πληρώσουν.

Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι ήμασταν συνεννοημένοι τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά οι ταξιδιώτες είπαν ότι το περιεχόμενο της περιήγησης και το πόσο καλά ταιριάζει στο συνολικό πρόγραμμα ταξιδιών τους είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες όταν πρόκειται για την κράτηση μιας περιήγησης.

Αυτό μάς λέει ότι αν προσφέρετε μια εμπειρία που μια φορά στη ζωή σας, οι άνθρωποι θα την πληρώσουν—τέλες υπηρεσιών και όλα.

TL;DR

Ο κόσμος θα πληρώσει περισσότερα αρκεί να είναι υψηλής ποιότητας. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν χρεώνετε τέλη υπηρεσίας, βεβαιωθείτε ότι η περιπέτειά σας αξίζει να πληρώσετε επιπλέον.

Όταν χρεώνετε πρόσθετες χρεώσεις, να είστε εκ των προτέρων σχετικά με αυτές. Σε κανέναν δεν αρέσει ο ψεύτης. Ενημερώστε τους άλλους γιατί χρεώνετε επιπλέον, εάν σας ζητήσουν ή προσθέσουν μια προληπτική σημείωση. Εάν οι άνθρωποι καταλάβουν ότι πληρώνουν περισσότερα για μια καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία χρήστη, υποστήριξη πελατών και συνολικά καλύτερη περιπέτεια, θα έχουν μια χαρά να πληρώσουν περισσότερα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar