Πού να βρείτε την πραγματική ιστορία στην εποχή του Anti-CRT

1
Πού να βρείτε την πραγματική ιστορία στην εποχή του Anti-CRT

Ακούστε αυτήν την ανάρτηση ως podcast:

Με τη χορηγία του ΕΥΕΡΦΗ και Σήμερα από το Studyo


Ζούμε σε μια εποχή όταν ένα τμήμα του πληθυσμού εργάζεται όσο πιο σκληρά μπορεί για να κρατήσει τους μαθητές μας σε άγνοια της ιστορίας. Δεκάδες κράτη είναι προσπαθεί να διαγράψει η ιστορία από τα σχολικά βιβλία και το πρόγραμμα σπουδών, εάν ζωγραφίζει ορισμένους πληθυσμούς με ένα μη κολακευτικό φως, και οι θέσεις εργασίας των δασκάλων απειλούνται σε πολλά μέρη εάν διδάσκουν ορισμένες έννοιες.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Συμβαίνει σε μια εποχή που δημοσιεύεται πιο εξαιρετική δουλειά από ποτέ για να αναπαραστήσει με ακρίβεια και χωρίς αποκλεισμούς την ιστορία. Ενώ τα βιβλία ιστορίας που γράφτηκαν για τα σχολεία ανέκαθεν επεξεργάζονταν σε μεγάλο βαθμό, και για γενιές πολλές από τις πιο φρικτές πτυχές της ιστορίας μας ήταν λίγο περισσότερο από μια γρήγορη παράγραφο στα περισσότερα από αυτά, έχουν έρθει και άλλα υλικά που εξετάζουν την ιστορία μέσω πιο κριτικών περιεκτικός φακός.

Και αυτό το υλικό, ευτυχώς, μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο, το οποίο εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο και στις 50 πολιτείες — προς το παρόν, ούτως ή άλλως. Εάν είστε μαθητής ή γονέας που ζει σε ένα μέρος όπου η ιστορία δέχεται επίθεση και θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας ή στο παιδί σας την εκπαίδευση που προσπαθούν να σας πάρουν οι νομοθέτες σας, οι εννέα εξαιρετικοί πόροι σε αυτήν την ανάρτηση είναι για εσάς.

(Παρεμπιπτόντως, κάθε χρόνο εκδίδω ένα ψηφιακό βιβλίο που ονομάζεται The Teacher’s Guide to Tech, και σε αυτόν τον οδηγό έχουμε μια εκτενή ενότητα αφιερωμένη στους πόρους της ιστορίας και των κοινωνικών σπουδών, μαζί με πολλούς άλλους πόρους. Αυτό είναι απλώς ένα δείγμα μερικών από τα πιο σχετικά στοιχεία από αυτήν την ενότητα.)

Οι Πόροι

Τα περισσότερα από αυτά που πρόκειται να μοιραστώ εδώ είναι ιστότοποι που περιέχουν εκπαιδευτικό υλικό όπως αναγνώσεις, βίντεο, εικόνες, πρωτογενείς πηγές και σχέδια μαθημάτων για δασκάλους. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρόσφεραν όλα υλικά που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να διδάξει ιστορία στον εαυτό του, καθώς οι μαθητές με τους οποίους απευθύνομαι εδώ έχουν δασκάλους που κυριολεκτικά δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούν, αλλά με λίγη δημιουργικότητα, αυτή η αυτοδιδασκαλία μπορεί εξακολουθούν να συμβαίνουν: Είτε μπορείτε απλά να φανταστείτε τα μέρη όπου υποτίθεται ότι υπάρχει μια συζήτηση στην τάξη για κάτι, είτε να κάνετε στον εαυτό σας τις ερωτήσεις που καλείται να κάνει ένας δάσκαλος. Φαντάζομαι επίσης άλλα σενάρια όπου μια ομάδα πρώην δασκάλων στο Τέξας, για παράδειγμα, ξεκινά ένα είδος υπόγειου προγράμματος μετά το σχολείο χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά. Απλώς πετάω ιδέες.

Δεν έχω ιστορικό εκπαίδευσης, επομένως είναι πιθανό να παραμελήσω να αναφέρω ορισμένες σημαντικές πτυχές των τοποθεσιών που μοιράζομαι εδώ. Αν παραβλέψω κάποια αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά ή αν γνωρίζετε άλλους δωρεάν πόρους ιστορικού που αξίζει να δείτε, αναφέρετέ τους στα σχόλια.

Το έργο του 1619

1619education.org

Εάν κάποιος πόρος ανήκει στην κορυφή μιας λίστας όπως αυτή, είναι το 1619 Project. Το έργο ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 από τη Nikole Hannah-Jones ως ειδικό τεύχος του New York Times Magazine, μιας συλλογής δοκιμίων και άλλων δημιουργικών έργων που «φωτίζει την κληρονομιά της δουλείας στις σύγχρονες Ηνωμένες Πολιτείες και υπογραμμίζει τη συμβολή των Μαύρων Αμερικανών σε κάθε πτυχή της αμερικανικής κοινωνίας». Ενώ το έργο γιορτάστηκε από πολλούς, έγινε επίσης στόχος κριτικής από τους συντηρητικούς, και αυτό τελικά εξελίχθηκε σε αυτό που τώρα γνωρίζουμε ότι είναι το κίνημα κατά του CRTμε ορισμένες πολιτείες να απαγορεύουν συγκεκριμένα τη χρήση αυτού του έργου.

Παρά την απώθηση, το έργο συνέχισε να επεκτείνεται: Περιλαμβάνει πλέον ένα podcast, α ανθολογία βιβλίουένα παιδικό βιβλίοκαι ένα διδακτέα ύλη.

Δοκιμάστε ένα δείγμα: Χρησιμοποιήστε το Οδηγός ανάγνωσης για να δουλέψετε με τον τρόπο σας μέσα από τα δοκίμια και άλλα δημιουργικά έργα στο πρωτότυπο πλήρες τεύχος του έργου όπως εμφανίστηκε στο New York Times Magazine. Ή χρησιμοποιήστε το οδηγός ακρόασης για να συμπληρώσετε την ακρόαση του 1619 Podcast.

The Zinn Education Project

zinnedproject.org

Τα υλικά σε αυτόν τον ιστότοπο είναι χτισμένα μέσα από το φακό της ιστορίας που τονίζεται στο βιβλίο του Howard Zinn Μια Λαϊκή Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Να πώς εξηγούν την προσέγγισή τους: «Όταν κοιτάξουμε την ιστορία από τη σκοπιά των εργατών και όχι μόνο των ιδιοκτητών, των στρατιωτών και όχι μόνο των στρατηγών, των εισβολέων και όχι μόνο των εισβολέων, μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε την κοινωνία πληρέστερα, με μεγαλύτερη ακρίβεια. Όσο πιο καθαρά βλέπουμε το παρελθόν, τόσο πιο καθαρά θα βλέπουμε το παρόν – και θα είμαστε εξοπλισμένοι για να το βελτιώσουμε».

Ο ιστότοπος προσφέρει δωρεάν διδακτικό υλικό με δυνατότητα λήψης, οργανωμένο ανά θέμα, χρονική περίοδο και επίπεδο ανάγνωσης. Προσφέρουν επίσης τακτικά διαδικτυακές εκπαιδεύσεις και ινστιτούτα για εκπαιδευτικούς.

Δοκιμάστε ένα δείγμα: Στο θέμα Εργασίας, μπορείτε να βρείτε δραστηριότητες όπως αυτό το μάθημα σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και συνδέσμους με πρωτογενή έγγραφα όπως α εφημερίδα που διοικείται από εργάτες που δημοσιεύτηκε από γυναίκες που εργάζονταν στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας στο Lowell της Μασαχουσέτης στα μέσα του 1800.

Αντιμετωπίζοντας την Ιστορία και τον Εαυτό μας

facinghistory.org

Οι δημιουργοί του Facing History θέλουν να προχωρήσουν πέρα ​​από την εξερεύνηση της ιστορίας και των επικαιρών γεγονότων μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία: Θέλουν επίσης να αναπτύξουν την ικανότητα των μαθητών να αντιστέκονται στον φανατισμό και το μίσος ως αποτέλεσμα αυτών που μαθαίνουν. Δικα τους βιβλιοθήκη πόρων προσφέρει μια πλούσια συλλογή από δωρεάν μίνι μαθήματα, αναγνώσεις, βίντεο, δραστηριότητες και άλλο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να διδαχθεί σχετικά με θέματα όπως ο ρατσισμός, η γενοκτονία, η μετανάστευση και η μετανάστευση, τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και πολλά άλλα θέματα, και αν Ζείτε σε ένα μέρος όπου αυτά τα θέματα είναι σε σίγαση, αυτή μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή. Εάν είστε δάσκαλος που εργάζεται σε μια πολιτεία με περισσότερη ελευθερία, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό τους στην τάξη σας και να επωφεληθείτε από τις πολλές συνεχείς δυνατότητες του Facing History ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης για εκπαιδευτικούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την προσέγγισή τους.

Δοκιμάστε ένα δείγμα: Αυτό μίνι μάθημα για την άνοδο του αντισημιτισμού ξεκινά βάζοντας τους μαθητές να κάνουν μια βόλτα στη γκαλερί για να εξερευνήσουν πρόσφατα περιστατικά αντισημιτισμού. Στη συνέχεια, μεταφέρεται στην ιστορία μιας δασκάλας γυμνασίου που ανέλαβε δράση κατά του αντισημιτισμού στο δικό της σχολείο. Στη συνέχεια, οι μαθητές καλούνται να σκεφτούν πώς το παράδειγμά της θα μπορούσε να διαμορφώσει τις δικές τους απαντήσεις.

Νέα Αμερικανική Ιστορία

newamericanhistory.org

Με στόχο να αποκαλύψει τις «ανείπωτες ιστορίες και τα κομμάτια που λείπουν από αυτά που ξέραμε ή νομίζαμε ότι γνωρίζαμε ήδη για το αμερικανικό παρελθόν», αυτός ο ιστότοπος εξερευνά αυτές τις ιστορίες μέσα από έναν συναρπαστικό συνδυασμό επιμελημένης δημοσιογραφίας, πόροι για δασκάλους και μαθητές, και απίστευτα πλούσια σε δεδομένα διαδραστικούς χάρτες.

Δοκιμάστε ένα δείγμα: Κάντε κύλιση The Lasting Impact of the Trail of Tearsένα μάθημα πολυμέσων που διερευνά πώς ο νόμος για την απομάκρυνση των Ινδιάνων και το Trail of Tears επηρέασαν τους ιθαγενείς Αμερικανούς ή αυτό το μάθημα για Gerrymandering και Redistricting που περιλαμβάνει διαδραστικούς χάρτες που περιλαμβάνουν δεδομένα από τα πρόσφατα εκλογικά χρόνια.

Τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός;

whatdoesitmeantobeanamerican.com

Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει δωρεάν σε βάθος μαθήματα σε έξι θέματα που διερευνούν το γενικό ερώτημα του τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης, των πολιτικών ελευθεριών και της ισότητας και της συμμετοχής του πολίτη. Τα «μαθήματα» μοιάζουν περισσότερο με μίνι-ενότητες που πιθανότατα θα χρειάζονταν αρκετές περιόδους τάξης για να διδαχθούν και περιλαμβάνουν βίντεο, αναγνώσεις, δραστηριότητες και θέματα συζήτησης.

Επειδή ο ιστότοπος αναπτύχθηκε από το Mineta Legacy Project, το οποίο είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της ζωής και της συνεισφοράς του Norman Mineta, του πρώτου Ιαπωνικού Αμερικανού που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο, ο ιστότοπος περιέχει αρκετούς πόρους που εστιάζονται στις ζωές των Ιαπωνοαμερικανών.

Δοκιμάστε ένα δείγμα: Το μάθημα της Μετανάστευσης περιλαμβάνει αυτό ανάγνωση των εννοιών της μετανάστευσης που εισάγει τους αναγνώστες στους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι μετακινούνται από τη μια χώρα στην άλλη και ορίζει βασικούς όρους λεξιλογίου, και Αυτό το βίντεοόπου οι μαθητές μοιράζονται τις ιστορίες τους για τη μετανάστευση.

Διδασκαλία Podcast σκληρής ιστορίας

Learnforjustice.org/podcasts/teaching-hard-history

Αυτό το podcast από τον ιστότοπο Learning for Justice «μας φέρνει τα μαθήματα που θα έπρεπε να έχουμε μάθει στο σχολείο μέσα από τις φωνές κορυφαίων μελετητών και εκπαιδευτικών». Ο Δρ Hasan Kwame Jeffries — από τον οποίο πήρα συνέντευξη το 2018 (επεισόδιο 98) όταν ξεκίνησε το podcast για πρώτη φορά — είναι ο παρουσιαστής. Σε κάθε επεισόδιο, ο Jeffries αντλεί γνώσεις από τη δική του υποτροφία και μοιράζεται την πλατφόρμα με πολλούς άλλους ιστορικούς για να εμβαθύνει σε ένα συγκεκριμένο υποθέμα σε μια μεγαλύτερη ιστορική εποχή. Οι δύο πρώτες σεζόν εξερευνούν την Αμερικανική Σκλαβιά, η τρίτη σεζόν αναφέρεται στο Κίνημα Πολιτικών Δικαιωμάτων και η τέταρτη σεζόν εξετάζει την εποχή του Τζιμ Κρόου. Αν και το podcast απευθύνεται σε δασκάλους και επικεντρώνει τη συζήτηση γύρω από την πρακτική στην τάξη, προσφέρει επίσης αρκετές φρέσκες ιστορικές πληροφορίες ώστε να είναι ένα ισχυρό όχημα μάθησης για οποιονδήποτε.

Δοκιμάστε ένα δείγμα: Ακούστε το επεισόδιο 6 της 3ης σεζόν, Ο Jim Crow Northόπου ο Τζέφρις και ο ιστορικός Πάτρικ Τζόουνς εξετάζουν πώς το κίνημα των Πολιτικών Δικαιωμάτων δεν συνέβαινε μόνο στις νότιες πολιτείες.

The Queer America Podcast

Learnforjustice.org/podcasts/queer-america

Αρέσει Διδασκαλία σκληρής ιστορίας, αυτό το podcast παράγεται επίσης από το Learning for Justice και η κύρια πρόθεσή του είναι να βοηθήσει τους δασκάλους να ενσωματώσουν την ιστορία LGBTQ+ στο πρόγραμμα σπουδών της τάξης. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να χρειαστούν γενιές για να επιτευχθεί σε ορισμένα μέρη, αλλά το podcast είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε οπουδήποτε θέλει να διδάξει τον εαυτό του.

Δοκιμάστε ένα δείγμα: Επεισόδιο 6, The Lavender Scareεξετάζει τις συστημικές απολύσεις ομοφυλόφιλων κυβερνητικών υπαλλήλων που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 με την προϋπόθεση ότι αυτοί οι υπάλληλοι αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού

nmaahc.si.edu/learn/digital-learning/north-star

Από τότε που το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά στην Ουάσιγκτον, DC το 2016, ο ιστότοπός του έχει επιμεληθεί συλλογές ψηφιακών πόρων μέσω της πλατφόρμας Smithsonian Learning Lab. Αυτές οι συλλογές οργανώνουν θεματικά φωτογραφίες αντικειμένων, εγγράφων, εικόνων και βίντεο, βοηθώντας τους επισκέπτες να δουν την ιστορία μέσα από το φακό της εμπειρίας των Μαύρων Αμερικανών.

Δοκιμάστε ένα δείγμα: Εξερευνήστε το Καθημερινές Πράξεις Αντίστασης συλλογή, η οποία συγκεντρώνει αντικείμενα που απεικονίζουν πώς οι Αφροαμερικανοί πολέμησαν τη δουλεία και την ανισότητα με μεγάλους και πιο λεπτούς τρόπους. «Χρησιμοποιώντας συνδέσεις—οικογένεια, γείτονες, λατρευτικές υπηρεσίες και επίσημες πολιτικές συνελεύσεις— οι Αφροαμερικανοί μοιράστηκαν ειδήσεις, δημιούργησαν δίκτυα και ανέπτυξαν στρατηγικές… η επιμονή (τους) και η οργάνωση στη βάση εξακολουθούν να χρησιμεύουν ως πρότυπο για τους κοινωνικούς ακτιβιστές σήμερα».

Φωνή Μάρτυρα

voiceofwitness.org

Αυτός ο απίστευτος πόρος διαφέρει από τους υπόλοιπους στο ότι βασίζεται σε μια σειρά δημοσιευμένων βιβλίων, αντί για δωρεάν διαδικτυακούς πόρους, αλλά το έργο είναι πολύ σημαντικό για να παραβλεφθεί. Η αποστολή του Voice of Witness είναι να ενισχύσει άγνωστες φωνές, να αφηγηθεί προφορικές ιστορίες σε πρώτο πρόσωπο ανθρώπων που επηρεάζονται περισσότερο από την αδικία, αλλά οι φωνές των οποίων συνήθως δεν ακούγονται, όπως άδικα καταδικασθέντες Αμερικανοί, μετανάστες χωρίς έγγραφα, αγροτικοί εργάτες, αυτόχθονες πληθυσμοί , και κοινότητες που εκτοπίστηκαν από τις δημόσιες κατοικίες. Ως συμπλήρωμα των βιβλίων, το VoW προσφέρει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δωρεάν σχέδια μαθημάτων, εργαλειοθήκες για την ενδυνάμωση των μαθητών να δημιουργήσουν τις δικές τους προφορικές ιστορίες και υποστήριξη για εκπαιδευτικούς. Για να μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό, μπορείτε να ακούσετε μια συνέντευξη που έκανα με τον διευθυντή εκπαίδευσης τους, Cliff Mayotte, το 2018.

Δοκιμάστε ένα δείγμα: Mi María: Surviving the Storm, είναι μια συλλογή ιστοριών από ανθρώπους που επλήγησαν από τον τυφώνα Μαρία του 2017 στο Πουέρτο Ρίκο. Μπορείτε να διαβάσετε ένα δωρεάν απόσπασμα εδώ από την Belle Marie Torres Velázquez, Πώς μπορείτε να γεννήσετε ένα μωρό στη μέση μιας καταιγίδας με μία γεννήτρια, χωρίς νερό και χωρίς ηλεκτρισμό;

Αυτή η συλλογή είναι μάλλον μια σταγόνα σε έναν μεγάλο κουβά εξαιρετικών ιστορικών πόρων που βρίσκονται εκεί έξω και περιμένουν να ανακαλυφθούν. Εάν γνωρίζετε άλλα βιβλία, ταινίες, ιστότοπους και άλλους πόρους που ρίχνουν φως σε όλα τα σημεία της ιστορίας που αυτή τη στιγμή στριμώχνονται κάτω από ένα χαλί, μοιραστείτε τα στα σχόλια. Σας ευχαριστώ!

Επιστρέψτε για περισσότερα.
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας και λάβετε εβδομαδιαίες συμβουλές, εργαλεία και έμπνευση που θα κάνουν τη διδασκαλία σας πιο αποτελεσματική και διασκεδαστική. Θα έχετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη μας με δωρεάν λήψεις μόνο για μέλη, συμπεριλαμβανομένων 20 τρόποι για να μειώσετε τον χρόνο βαθμολόγησης σας στο μισό, το ηλεκτρονικό φυλλάδιο που έχει βοηθήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς να εξοικονομήσουν χρόνο στη βαθμολόγηση. Πάνω από 50.000 δάσκαλοι έχουν ήδη συμμετάσχει – ελάτε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar