Παρακολουθήστε Two Schools Experience the Street Data Process

0
Παρακολουθήστε Two Schools Experience the Street Data Process

Ακούστε τη συνέντευξη με τους Shane Safir, Jamila Dugan, Araceli Leon και Amanda Liebel (μεταγραφή):


Αυτή η σελίδα περιέχει συνδέσμους Amazon Affiliate και Bookshop.org. Όταν πραγματοποιείτε μια αγορά μέσω αυτών των συνδέσμων, το Cult of Pedagogy λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό της πώλησης χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Amazon και του Bookshop.org;


Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, έκανα μια συνέντευξη με δύο εκπαιδευτικούς, τον Shane Safir και την Jamila Dugan, σχετικά με το νέο τους βιβλίο, Street Data. Το βιβλίο αναφέρεται στην προσέγγιση που είχαν αναπτύξει για να βοηθήσουν τα σχολεία να μεταμορφωθούν. Μόλις διάβασα το βιβλίο, ήξερα ότι ήταν κάτι που ήθελα να ακούσουν όλα τα σχολεία, γιατί για πρώτη φορά ένιωσα σαν να είχα σκοντάψει σε κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να λύσει μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις ανάγκες των μαθητών δίκαια και αυθεντικά.

Αυτό που μου αρέσει απόλυτα στην προσέγγιση Street Data είναι ότι είναι κάπως ακατάστατο. Δεν προσφέρει γρήγορες επιδιορθώσεις. Σε αντίθεση με τόσες άλλες λύσεις που προτείνουμε για την επίλυση των μεγάλων, βαθιών, πολύπλοκων προβλημάτων που μαστίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, το Street Data είναι εντελώς διαφορετικό, επειδή στον πυρήνα του βασίζεται στο να καθίσει με τους μαθητές και άλλους ενδιαφερόμενους στο περιθώριο, που συνήθως δεν παίρνουν ποτέ φωνή και απλά ακούγοντάς τους για να μάθουν τι χρειάζονται για να είναι πιο επιτυχημένοι στο σχολείο.

Και „επιτυχημένος“ σημαίνει κάτι διαφορετικό στο λεξικό Street Data: Αντί να εστιάζουμε σε βαθμολογίες, βαθμούς και άλλες μετρήσεις που χρησιμοποιούμε συνήθως για τη μέτρηση της επιτυχίας, τα κριτήριά τους για επιτυχία είναι πολύ πιο ολιστικά, με την ευημερία των μαθητών ως το απόλυτο στόχος. Και δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ άλλη φορά στην ιστορία που ήταν πιο εμφανές ότι πολλοί από τους μαθητές μας δεν είναι καλά.

Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος από την προσέγγιση των Street Data που αφού τελειώσαμε τη συνέντευξή μας τον Οκτώβριο του 2021, πρότεινα να το προχωρήσουμε παρακάτω: Όσο κι αν ένιωθα ότι το βιβλίο τους θα μπορούσε να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να αλλάξουν το σχολείο με τρόπους που χρειάζονταν απεγνωσμένα. άλλαξε, ανησυχούσα ότι το βιβλίο από μόνο του μπορεί να μην είναι αρκετό, ότι οι δάσκαλοι που ήθελαν πραγματικά να κάνουν αυτή τη δουλειά χρειάζονταν περισσότερη υποστήριξη. Ενώ η Τζαμίλα και ο Σέιν εργάζονται απευθείας με σχολεία μέσω αυτής της διαδικασίας, είναι μόνο δύο άτομα και μπορούν να φτάσουν σε τόσα πολλά σχολεία μόνο με το να είναι φυσικά μαζί τους. Έτσι, πρότεινα να βρούμε μερικά σχολεία που θα ήταν πρόθυμα να βιντεοσκοπηθεί ο κύκλος των Street Data και μετά να μοιραστούν τη διαδικασία τους με τον κόσμο.

Και αυτό ακριβώς κάναμε. Από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο του 2022, δάσκαλοι από δύο σχολεία – ένα στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά και ένα άλλο στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια – συναντήθηκαν οκτώ φορές μέσω του Zoom, περνώντας βήμα-βήμα στον Κύκλο Μετασχηματισμού της Ισότητας που περιγράφεται στο Street Data.

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι μια σειρά εννέα βίντεο που κυκλοφορούμε σήμερα στο YouTube. Τα πρώτα έξι βίντεο είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή και τα υπόλοιπα τρία θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρείτε τη λίστα αναπαραγωγής είναι μέσω της διεύθυνσης URL cultofpedagogy.com/streetdataseries.

Η ελπίδα μου για την παραγωγή αυτής της σειράς είναι ότι ομάδες εκπαιδευτικών θα τη χρησιμοποιήσουν σε συνδυασμό με το βιβλίο για να δουλέψουν στον κύκλο μετασχηματισμού της μετοχής στο δικό σας σχολείο.

Στην παραπάνω συνέντευξη στο podcast, μιλάω για τη σειρά με τον Shane και την Jamila, μαζί με δύο δασκάλους, τον Araceli Leon και την Amanda Liebel, δασκάλες που συμμετείχαν στο έργο.

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει τη σειρά:


Μάθε περισσότερα

Βρείτε την πλήρη σειρά βίντεο στο cultofpedagogy.com/streetdataseries.
Βρείτε τον Shane Safir στο shanesafir.com ή στο Twitter στο @shanesafir.
Βρείτε την Jamila Dugan στο jamiladugan.com ή στο Twitter στο @jamiladugan.


Επιστρέψτε για περισσότερα.
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας και λάβετε εβδομαδιαίες συμβουλές, εργαλεία και έμπνευση που θα κάνουν τη διδασκαλία σας πιο αποτελεσματική και διασκεδαστική. Θα έχετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη μας με δωρεάν λήψεις μόνο για μέλη, συμπεριλαμβανομένων 20 τρόποι για να μειώσετε τον χρόνο βαθμολόγησης σας στο μισό, το ηλεκτρονικό φυλλάδιο που έχει βοηθήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς να εξοικονομήσουν χρόνο στη βαθμολόγηση. Πάνω από 50.000 δάσκαλοι έχουν ήδη συμμετάσχει – ελάτε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar