Αιώρες για τον καύσωνα | Τζάστινα Μπλέικνεϊ

0
Αιώρες για τον καύσωνα |  Τζάστινα Μπλέικνεϊ

Με τις θερμοκρασίες που προβλέπονται τριψήφιες για τις επόμενες ημέρες, η παραμονή δροσερή και ενυδατωμένη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας. Ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για να χαλαρώνουμε είναι σε μια χαλαρωτική αιώρα, οπότε συγκεντρώσαμε μερικούς για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση του καύσωνα.

τραγουδούσες

Σχεδιασμένο στο Μαϊάμι και κατασκευασμένο στο Μεξικό, τραγουδούσες Ο σχεδιασμός της αιώρας είναι επηρεασμένος από τις κουλτούρες των Μάγια και των Γουαγιού – την προγονική προέλευση της ιδρυτή της μάρκας, Fabiola Marquez.

Το Warimba προέρχεται από την ένωση των λέξεων Wayúu και Guarimba. Το Wayúu είναι μια τοπική κοινότητα που βρίσκεται στη χερσόνησο Guajira στη βόρεια Κολομβία και βορειοδυτικά της Βενεζουέλας κοντά στην Καραϊβική Θάλασσα. Το „Guarimba“ στη βενεζουελανική αργκό σημαίνει „ασφαλές μέρος“ και τις τελευταίες δεκαετίες ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να δηλώσει διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης.

Αιώρες

Εμπνευσμένες επίσης από τους ανθρώπους Wayúu, η Alejandra και η Sara Zuluaga ξεκίνησαν Αιώρες το 2015. Η μητέρα τους, η οποία κατάγεται από τη βόρεια Κολομβία, τους μύησε στην τέχνη και τον πολιτισμό των Wayuu όταν ήταν νέοι.

Για να υποστηρίξει καλύτερα τις αυτόχθονες γυναίκες τεχνίτες, η Alejandra παραδίδει το νήμα για τα τσιντσόρο απευθείας στις rancherias Wayuu στη La Guajira. Όχι μόνο αυτό τους επιτρέπει να εργάζονται από το σπίτι, αλλά εξαλείφει το άγχος να πρέπει να επιλέξουν μεταξύ εργασίας και φροντίδας για τα παιδιά τους.

Τα τσιντσόρρο είναι παραδοσιακές αιώρες που χρησιμοποιούν σταυρωτή ύφανση για το σώμα της αιώρας. Η σταυρωτή ύφανση δημιουργεί μια πιο ανάλαφρη, πιο ευάερη και ελαστική αίσθηση στην αιώρα. Χρησιμοποιούνται όχι μόνο για ύπνο και χαλάρωση, αλλά και για την αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων.

Χρειάζονται αρκετοί μήνες για να υφανθούν οι αιώρες στο χέρι σε κάθετους αργαλειούς. Στη συνέχεια, οι φούστες και οι φούντες κροσέ. Δεν είναι περίεργο που το chinchorro θεωρείται το πιο πολύτιμο αγαθό σε ένα νοικοκυριό Wayuu!

Άλλα προϊόντα αιώρες κατασκευάζονται στο Morroa, ένα ζωντανό χωριό που θεωρείται «ο πολιτιστικός αργαλειός των σαβάνων της ανατολικής Κολομβίας» και στο San Jacinto, το οποίο είναι γνωστό ως «το πρώτο βιοτεχνικό κέντρο στην ακτή του Ατλαντικού».

Εργαστήρι Πλεκτομηχανής

Στη Νικαράγουα, βρίσκουμε Εργαστήρι πλεξίματος, μια κολεκτίβα νέων τεχνιτών που ιδρύθηκε από την Daniella Villamil. Με έδρα τη Masaya, μια πόλη γνωστή για το μακραμέ της, η βιοτεχνία είναι η κύρια πηγή εισοδήματος στη μικρή τους κοινότητα. Οι όμορφες χειροποίητες αιώρες τους είναι φτιαγμένες με 100% βαμβάκι από τη Μανάγκουα και το ξύλο που χρησιμοποιείται προέρχεται από βιώσιμα τοπικά ελαιοτριβεία που πωλούν υπολείμματα ξύλου. Η συσκευασία τους επίσης ανακυκλώνεται και φτιάχνουν με το χέρι φυσικές βαφές για χρωστική ουσία.

Είτε ελπίζετε σε ένα αεροπλάνο αυτό το σαββατοκύριακο των διακοπών είτε μένετε στο σπίτι, φτιάξτε τον εαυτό σας ένα δροσερό ποτό, βρείτε μια αιώρα, χαλαρώστε και κάντε παρέα!

Για περισσότερες πληροφορίες για τις αιώρα, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα πετράδια από τα αρχεία του Jungalow:

Τρεις δημιουργικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αιώρα

και

Ας κάνουμε Hang Out Hammock Time

Wayuu Hammock φωτογραφίες από Μάρτιν Νάμπερτ

Warimba φωτογραφίες από Ταμάρα Ουρίμπε

Φωτογραφίες Atelier Tricot από Νάταλι Μέι

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar